טיפולים תקופתיים לרכב - מה הם כוללים?

רכישת רכב אינה הוצאה חד פעמית, וחשוב להמשיך ולתחזק את הרכב באמצעות טיפולים תקופתיים. רשימת הטיפולים התקופתיים עשויה להיות מורכבת ומסובכת, ובמאמר זה ננסה לעשות לכם מעט סדר בנושא – אילו טיפולים תקופתיים נצרכים? כל כמה זמן צריך לבצע אותם? כמה עולים טיפולים תקופתיים? האם ניתן לבצע טיפולים אלה באופן עצמאי?

מה זה בכלל טיפול תקופתי לרכב

הרכב הינו מכונה מורכבת הכוללת בתוכה מערכות רבות. מערכות אלה עשויות להתבלות ולהישחק, ויש צורך לתחזק ולטפל בהן. חלק מהבלאי נעשה כתוצאה ממכות מצטברות, וחלק מהבלאי נוצר מעייפות החומר או משחיקה טבעית. מכל מקום, טיפולים אלה הינם חשובים ביותר, ומסוכן מאד לנסוע ללא ביצוע הטיפולים הללו באופן מסודר. נסיעה ברכב שאינו מתוחזק עשויה להחמיר את הנזק הנגרם לרכב, ולגרום לתאונות חס ושלום.

מה כלול בטיפול תקופתי לרכב?

את הטיפולים השוטפים מקובל לחלק לשלוש רמות טיפול – טיפול שגרתי טיפול בינוני וטיפול גדול. להלן נציג בקצרה את הטיפולים הנעשים בכל אחת מהרמות השונות:

  • א. טיפול שגרתי כולל החלפת מסננים (מסנן שמן, מסנן אוויר וכדו') והחלפת שמן מנוע. שמן המנוע מקטין את החיכוך של חלקי המנוע זה בזה, כך שהעדר שמן תקין עשוי ליצור נזק בהיקפים נרחבים בחלקי המנוע האחרים. טיפול זה נעשה בכל שנה, גם במקרים בהם הרכב אינו מרבה לנסוע, או לאחר 15,000 ק"מ.
  • ב. טיפול בינוני כולל את הטיפולים שהזכרנו בסעיף הקודם, ובנוסף הוא כולל החלפת רכיבים נוספים כמו נוזל בלמים, החלפת נוזל קירור, החלפת פלאגים וכו'. שימו לב שחוסר בנוזל בלמים או בנוזל קירור עשויים להביא לחימום המנוע, ולהשבתת הרכב. טיפולים אלה נעשים על פי הצורך, בכל שנתיים פחות או יותר.
  • ג. טיפול גדול נעשה אחת ל-4 שנים בממוצע, והוא כולל בדיקת צמיגים, החלפת רפידות ודיסקיות, בדיקת תקינות לאורות הרכב וכדו'. רבים מהטיפולים הללו נעשים על פי הצורך, וקיים מנעד רחב של תדירות על פי סוג הרכב ועל פי סגנון הנהיגה של הנהג. טיפולים אלה חשובים מאד מבחינה בטיחותית, ואסור בשום אופן לוותר עליהם.

איך לבחור מוסך לביצוע טיפול רכב תקופתי

קיימים מרכזי שירות רבים המעניקים טיפולים תקופתיים. כאשר אנו מבקשים למצוא את מרכז השירות הטוב ביותר עלינו להתחשב במספר פרמטרים למשל:

  • מוסך מורשה – חשוב לוודא שהמקום בו אתם מבצעים את הטיפול הינו מוסך מורשה העומד בסטנדרטים של החברה ומשתמש בחלקים מקוריים בלבד. הפנייה למוסך שאינו מורשה עשויה להיות זולה יותר, אולם לעיתים קרובות היא גורמת לתקלות ובעיות בעתיד הקרוב.
  • המלצות – אין חכם כבעל ניסיון, ומומלץ לשאול אנשים קרובים אליכם אודות מרכז השירות בו הם ביצעו את הטיפולים שלהם. המלצה חיובית או שלילית עשויה לקצר לכם את זמן החיפוש ולחסוך לכם עוגמת נפש.
  • רמת שירות – השירות הניתן בעת הטיפול משתנה מאד בין מכוני השירות השונים. יש מכונים המציעים שירות מקיף הכולל לקיחה של הרכב מהבית שלכם והחזרתו אליכם לאחר הטיפול, מה שמצמצם מאד את כאב הראש הכרוך בטיפולים השוטפים. רמת השירות עשויה להתבטא גם בזמינות המכון ללקוחות, אמינות העובדים, היחס אותו אתם מקבלים וכדו'.
  • מחיר – גם פרמטר זה הינו חשוב ויש לשקול אותו ולהשוות בין המכונים השונים. עם זאת, חשוב להדגיש שלא תמיד כדאי לפנות למכון המציע את המחיר הנמוך ביותר, מכיוון שלעיתים קרובות המחיר הנמוך מסתיר פגמים ובעיות אחרות.
  • זמינות – יש מכונים המבצעים טיפולים באופן מיידי תוך זמינות מלאה ללקוחות, ויש הדורשים תיאום תור מראש, או המתנה של מספר ימים. בנוסף, כדאי לבחור מכון הנמצא בפריסה רחבה, המעמיד תחנות שירות קרוב למקום המגורים שלכם.

האם כדאי לבצע טיפולים תקופתיים באופן עצמאי

ניתן למצוא באתרי האינטרנט השונים הסברים לביצוע טיפולים ביתיים לרכב. טיפולים אלה עשויים לחסוך לכם מעט כסף, אולם חשוב להבין שטיפולים ביתיים הינם תמיד ברמה אחת מתחת לטיפול במוסך מקצועי. הציוד המכני, והידע והניסיון של המכון, מאפשרים לו לבצע טיפולים איכותיים ומקצועיים. בכל מקרה - אין לבצע טיפולים ביתיים בכל הנוגע למערכות הבטיחות של הרכב, ובכל מה שנוגע לבלמים. טיפול ביתי במערכות אלה עלול להיות מסוכן מאד, ולהוביל לתאונות.

 

 

 

 

 

 

לאן נוסעים מכאן? לרשתות מכוני הרישוי המובילות...

דינמומטר
טכנוטסט
קומפיוטסט
Rent a Car - השכרת רכב Car Sale - מכירת רכב ליסינג תפעולי

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון